Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine “VRTNI BUTIK” (v nadaljevanju lahko tudi spletna trgovina) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino upravlja podjetje Proventus d.o.o. (v nadaljevanju lahko Proventus), Ulica Franca Baliča 32, 5290 Šempeter pri Gorici, matična številka: 6844839000, davčna številka: SI51298040; e-mail: info@tomappo.com.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine  ter urejajo poslovanje med prodajalcem in kupcem. Ob oddaji naročila, je kupec vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

UPORABNIK SPLETNE TRGOVINE

Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani, kot tudi gostje, ki opravijo nakup brez registracije. Ob registraciji pridobi kupec (v nadaljevanju lahko kupec ali uporabnik) uporabniško ime (naslov njegove elektronske pošte) in geslo. Uporabniško ime in geslo lahko kupec naknadno zamenja v svojem uporabniškem profilu.

Nakup v spletni trgovini je dovoljen samo poslovno sposobnim osebam starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako nakup pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnikov.

Za potrebe poslovanja Proventus zbira naslednje podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte,
 • uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte,
 • geslo v skriti obliki,
 • Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja.

Kupec dovoli uporabo svojih zgoraj navedenih osebnih podatkov za potrebe izpolnitve naročila in ostalo, z naročilom povezano in potrebno komunikacijo.

INFORMACIJE O IZDELKIH IN STORITVAH

Podjetje Proventus d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • jasne cene in prikaz ali že vsebujejo davke in strošek poštnine,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

CENE

Vse cene so v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost – DDV. Cene v spletni trgovini so enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Redne cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Prodajalec si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je podatek o ceni napačen oziroma v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, Proventus kupcu omogoči odstop od nakupa.

POGOJI PRODAJE

Z izjemo “vrtnega metra” ter digitalnih storitev Posadi.si, podjetje Proventus ni lastnik storitev in blaga (razen kjer je to posebej navedeno), ki jih oglašuje na svoji spletni trgovini ali na povezanih spletnih straneh.

Iz tega razloga tudi ni odgovoren za morebitne pravne ali fizične nepravilnosti posamezne storitve ali blaga, kot tudi ne za morebitno nastalo škodo, nepravilnosti ali pomanjkljivosti, ki lahko nastanejo med uporabo storitev ali blaga, ki so bili del promocije. Za le te odgovarja izključno partnersko podjetje oz. lastnik posamezne storitve ali blaga (v nadaljevanju Partner). Slike, objavljene pri ponudbi so lahko simbolične in ne zagotavljajo nujno dejanskega izgleda ponudbe.

NAČIN PLAČILA IN DOSTAVA

Plačilo je mogoče opraviti z nakazilom na račun podjetja Proventus d.o.o. (UPN obrazec), s plačilno oziroma kreditno kartico (preko ponudnika storitve Paypal), s Paypal računom ali  z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe, ki jo uporablja Partner. Strošek poštnine je naveden ob nakupu izdelka. V kolikor je kupec naročil izdelke različnih dobaviteljev, se stroški poštnine lahko seštevajo glede na dobavitelje.

Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Kupec lahko naročene artikle tudi osebno prevzame, če se tako predhodno dogovori s podjetjem Proventus preko e-poštnega naslova  info@tomappo.com.

V primeru plačila po povzetju vsa naročila izvedena od ponedeljka do petka posredujemo Partnerju v roku 24 ur. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu, posredujemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok, se upošteva le-ta.

V primeru naročila virtualnega e-izdelka ali storitve (PRO planer vrta), prejme kupec le-tega v roku nekaj ur po prejetju nakazila. E-izdelke prejme kupec na elektronski naslov, ki ga je vpisal ob oddaji naročila.

SPLETNO NAROČILO IN RAČUN

Spletna trgovina po dostavi naročenih artiklov pošlje kupcu obvestilo na e-naslov, da je naročilo sprejeto. Obvestilu je pripet tudi informativni račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov in v roku 24 ur sporočiti morebitne napake. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku podjetja Proventus in se hrani za čas/rok, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z veljavno zakonodajo in računovodskimi standardi.

Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Podjetje Proventus po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Če gre za za nakup artiklov Partnerjev in plačilo po povzetju, račun izstavi Partner in ga priloži artiklom. Račun za e-izdelke ali storitve prejme kupec v pdf formatu na posredovani e-naslov.

Proventus v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa, in sicer za čas/rok, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z veljavno zakonodajo in računovodskimi standardi.

KODA ZA POPUST

Promocijska koda oz. koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kupec najde na letakih, na spletni strani Proventus, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

V primeru, da kupec izkoristi promocijsko kodo, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, ali se pošiljka med transportom poškoduje, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite promocijsko kodo in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi.
 • V vsakem nakupu je možno izkoristiti le eno promocijsko kodo (na primer: ob naročilu 2 artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo).
 • Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti promocijske kode za popust.
 • V primeru, da želite poleg promocijske kode izkoristiti tudi kodo za popust, število kod ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov. Različne kode istočasno vnesite v polje darilni boni, promocijska koda, koda za popust in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.
 • Ko vpišete promocijsko kodo, se vrednost promocijske kode avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 • Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Kupec ima možnost, da v roku 14 dni od prejema izdelka odstopi od pogodbe brez navedbe razloga in vrne izdelek. Izdelek se mora vrniti nepoškodovan, načeloma v originalni embalaži ter nespremenjeni količini v 14 dneh od odstopa pogodbe. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@tomappo.com in se dogovori, na kateri naslov bo vrnil artikel.

Kupec nosi strošek vračila blaga – poštnine. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

V primeru odstopa od pogodbe, ponudnik kupcu vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave kupca. Ponudnik ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je kupec izdelek poslal ponudniku.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete tukaj.

AVTORSKE PRAVICE

Objavljene vsebine in tehnologije so last podjetja Proventus d.o.o. in /ali njegovih partnerjev.  Med avtorska dela sodijo predvsem vsi deli programske kode, vsa programska arhitekura in inžiniring, grafični elementi, slike, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti Proventus je prepovedano.

Z dovoljenjem podjetja Proventus so dokumenti, ki so objavljeni na spletnih straneh, shranjeni, razmnoženi ali kako drugače razširjeni le v nekomercialne namene in skladno z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah ( Ur.l. RS, št. 21/1995 ), pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah ( vir podatkov mora biti vidno označen, podatki pa morajo ostati nespremenjeni ).

Ocene in komentarji, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Spletna trgovina omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Proventus pregleda. Mnenja, ki so žaljiva, neprimerna ali ki po oceni Proventus-a ne nudijo koristi drugim uporabnikom, ne bodo objavljena.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Proventus-u dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Proventusa pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v njegovem poslovnem, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.

Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Proventus.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Proventus d.o.o., ali katerakoli izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi spletnega portala Posadi.si, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh www.posadi.si / www.trgovina.posadi.si / www.blog.posadi.si / www.spletni.posadi.si  ali za kakršnekoli tehnične napake. Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v spletni trgovini. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na naše Partnerje. Dekorativni material v slikah ni vključen v ceno. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.

Proventus si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletnega portala Posadi.si kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega obvestila.

Proventus se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Proventus ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Proventus kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Proventus ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Proventus mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Proventus ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.


PRITOŽBE IN SPORI

Proventus spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov ter se  trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@tomappo.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Proventus bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Proventus se zaveda, da nastane, v primeru sodnega reševanja potrošniškega spora, nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. Zato si Proventus prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.